Trygg-Hansa reseförsäkring

Har du tecknat en hemförsäkring för villa, bostads- eller hyresrätt hos Trygg-Hansa ingår även Trygg-Hansa reseförsäkring. Reseförsäkringen gäller de första 45 dagarna, men kan förlängas via nätet om du ska vara utomlands en längre tid. Det rekommenderas att du kompletterar Trygg-Hansa reseförsäkring med HemPlus samt ResPlus, se nedan för mer information.

Reseförsäkringar

Trygg-Hansa reseförsäkring innehåller flera olika skydd. Om du råkar ut för en olycka eller sjukdom kan du ersättas, men glöm inte att spara samtliga originalkvitton för utgifter i samband med detta! Om du på grund av sjukdom eller olycksfall inte kan utnyttja de resekostnader du lagt ut i förväg ersätts du även, liksom om du tvingas åka hem i förväg.

Trygg-Hansa reseförsäkring täcker även ersättning om du eller ditt resgods blir försenat till eller från ditt resmål. Ett så kallat resestartskydd (ersättning för extra utgifter i samband med förseningar) och katastrofskydd ingår även i försäkringen. Katastrofskyddet gäller omedelbar hemresa om det uppstår en naturkatastrof eller omområdet där du befinner sig utsätts för ett terrorattentat alternativt om krig bryter ut.

När bör du teckna HemPlus?

HemPlus är ett tillägg som vanligen kallas för allriskförsäkring eller drulleförsäkring. Detta skydd innebär att du ersätts om du råkar ut för fickstöld eller om du av en händelse har sönder något i ditt hem eller under en flytt.

När bör du teckna ResPlus?

ResPlus innehåller både avbeställningsskydd och ersättningsresa och gäller för alla inom familjen och för ett obegränsat antal resor per år. ResPlus innebär även att du får en högre ersättning för personliga tillhörigheter som du tar med på resan.

Tips innan du åker

Glöm inte att ta med ditt servicekort på resan. Det visar att din hemförsäkring även innehåller Trygg-Hansa reseförsäkring. Servicekortet kan du t.ex. hämta som PDF på Trygg-Hansas hemsida. Om du skickar ett SMS (vanlig sms kostnad) till 71160 med ordet resa, då får du en länk till din mobil med alla viktiga nummer. Var noga med att skicka SMS:et innan du åker utomlands. Se om du behöver ett Grönt kort.

Konsumentguide och Vägledning

Oberoende tjänst som jämför reseförsäkringar och hjälper dig att hitta rätt. Tjänsten är fylld med matnyttig informaton och reder ut frågor.
globe Reseforsakring.nu © 2008 - 2024