ICA reseförsäkring

En ICA reseförsäkring får du när betalar resan med ICA bankkort eller Bankkort Plus. Reseskyddet omfattar avbeställningsskydd, kompensation vid försening av resan och försenat bagage samt skydd vid olycksfall under resan. Har du Bankkort Plus ingår extra skydd i reseförsäkringen.

ICA Bankens reseförsäkring fungerar på följande sätt:

Om minst 75 procent av resan betalas med ICA Bankens Mastercard kort då ingår en reseförsäkring. Försäkringen gäller också om du betalar direkt från det bankkonto som tillhör kortet. Följande ingår i försäkringen:

  • Avbeställningsskydd
  • Kompensation om resan eller bagaget blir försenad
  • Kompensation om du råkar ut för allvarlig olycka

Om du redan har en hemförsäkring kan du tillsammans med ICA reseförsäkring få tillräcklig reseskydd som räcker för de flesta. Reseförsäkringen gäller även din familj som följer med på resan. Om skada sker din bil eller bostad när du är ute och reser så har du en självriskskydd. Självriskskyddet ger dig ersättning om skadan överstiger självrisken på din hem- och bilförsäkring.

Kreditkortet Bankkort Plus

Kortet ger dig en ICA reseförsäkring med starkare skydd. Fördelar med detta kort:

  • Den ger högre ersättning när bagaget är försenat
  • Ingen karenstid
  • Ersättning ges för skada på hyrbil utomlands
  • Det går även att få ersättning om du har missat din anslutningsflyg
  • Det ingår självriskskydd för assistans och bilbärgning

Även om ICAs reseskydd verkar förmånligt rekommenderar vi att jämföra reseförsäkringar och kolla först vad som ingår i din hemförsäkring. Läs gärna villkoren noggrant då det ofta bästa sättet att hitta ett passande reseskydd. Att ha koll på vad som ingår i din försäkring gör att du slipper oroa dig när du reser och du kan ägna dig mer tid åt att njuta av din resa.

Konsumentguide och Vägledning

Oberoende tjänst som jämför reseförsäkringar och hjälper dig att hitta rätt. Tjänsten är fylld med matnyttig informaton och reder ut frågor.
globe Reseforsakring.nu © 2008 - 2023