Eurocard reseförsäkring

Med Eurocard reseförsäkring blir det säkrare att resa. Det finns två kort som ger dig denna reseskydd. När mer än 75% av resan är betald med Eurocard kortet då ingår en försäkring för resa. Men vad är det som ingår reseförsäkringen? Vi har tagit reda på det.

Från och med 1:a december 2019 har Eurocard bytt försäkringsgivare. Har skador skett efter detta datum ska det anmälas till Moderna Försäkringar. Har skador skett innan det datumet, ska anmälan göras hos Trygg-Hansa.

Eurocard Gold

Eurocard Gold kortet ger dig en reseförsäkring samt avbeställningsskydd. Denna försäkring gäller för både dig och din familj. Mor och farföräldrar kan ta med barnbarn under 23 år och försäkringen gäller även för dom på resa utan föräldrarnas sällskap. Det går att få ersättning vid försening av flyg eller bagage.

Eurocard Gold reseförsäkring omfattar:

 • Avbeställningsskydd
 • Försenat av allmänt färdmedel vid avresa
 • Försenat bagage mot kvitto i original vid ankomst
 • Självriskskydd hem-, villa- och bilförsäkring

Eurocard Platinum

Med Eurocard Platinum kortet får du reseförsäkring som räcker långt och skyddar dig och din familj mot flera saker som kan gå fel på resan. Med Eurocard har du alltid tillgång till kontanter på resan eftersom det fungerar över hela världen. Men för extra trygghet när du är ute och reser finns några saker som är bra att tänka på.

Eurocard Platinum reseförsäkring omfattar:

 • Ersättning vid avbeställning mot läkarintyg
 • Försenat bagage
 • Missat anslutningsflyg
 • Outnyttjade kostnader vid skid- och golfresor
 • Självriskskydd

Allt ovanstående är utdrag ur försäkringsvillkoren. För fullständiga villkor se försäkringsvillkoren. Om inget anges gäller ersättning mot uppvisande av kvitto.

Med Eurocard har du alltid tillgång till kontanter på resan eftersom det fungerar över hela världen. Men för extra trygghet när du är ute och reser finns några saker som är bra att tänka på:

Kontrollera kortets/kortens giltighetstid innan du reser.

 • Se över hela ditt försäkringsskydd innan du köper din resa.
 • Jämför med vad som ingår i din hemförsäkring.

Du kan spara pengar t.ex. genom att undvika betala för extra försäkringar hos researrangören eftersom det ingår en reseförsäkring samt avbeställningsskydd när du betalar resan med Eurocard kortet.

Några råd

Lämna inte ditt kort utan uppsikt och hantera det som en värdehandling. Var extra uppmärksam om du använder kortet i uttagsautomater, på marknader med mycket folk i rörelse eller på restaurang. Spara alla din kvitton.

Du kan behöva visa upp ett originalkvitto, och försäkringsbolag accepterar inga ersättningskrav om man inte kan bevisa vad som skett. Det gäller även för att få Eurocard reseförsäkring med kortet. Skriv ner viktiga telefonnummer och kontaktvägar även för andra ändamål. Det är svårare att leta telefonnummer när du redan börjat din resa.

Konsumentguide och Vägledning

Oberoende tjänst som jämför reseförsäkringar och hjälper dig att hitta rätt. Tjänsten är fylld med matnyttig informaton och reder ut frågor.
globe Reseforsakring.nu © 2008 - 2024